Syksyinen terveellinen omenapaistos

11/04/2016

Syksyn tullessa tekee mieli käpertyä peiton alle ja ihan vaan olla. Kesällä tulee viiletettyä ties missä, mut syksyllä kroppa ja mieli oikein huutaa lepoa ja rauhaa. Kuten kirjoitinkin viime postauksessa, oon tänä syksynä kaivannut jotenkin todella paljon lepoa ja sitä mun on mun keholla myös suotava. Monen monta kuppia hyvää teetä, puuhastelua kotona ja ihan vaan olemista. Tänä viikonloppuna ois voinut olla ohjelmassa Helsingin reissu ja Indiedays Blog Awardsit, mut oon vaan niin väsynyt, etten jaksa lähteä minnekkään ihmisten ilmoille. Nyt kaipaan kotia, hyvää ruokaa ja käpertymistä lämpöisen viltin alle. 

omenapaistos_2 idkuva omenapaistos_1

Lumihiutaleet leijailee mun ikkunan ohitse ja tuovat mieleen joulun. Varmaan jokaisella ensilumi muistuttaa lähestyvästä joulusta? Sujautin aamulla kahviin piparkakkumaustetta ja puuroon kanelia ja omenapaloja. Syksy ja joulun lähestyminen näkyy myös keittiön puolella ja juurikin niiltä maistuu myös tämä ihana kaura - omena paistos. Tää on semmoinen versio, jonka pyöräytät hetkessä pannulla ja pääset herkuttelemaan käden käänteessä. Lämpöisiä omenoita, makeaa kaurapaistosta iltapalaksi ja kylkeen iso kuppi teetä. Terveellinen omenapaistos menee suoraan sydämeen. Sit voit ottaa sen lempikirjan tai laittaa netflixistä suosikkisarjan pyörimään ja nautiskella pala palalta tätä herkkua.

Kaura - omena paistos

1 omenaa
2 rkl kookosöljyä
1 dl kaurahiutaleita
1 rkl kookossokeria tai ruokosokeria
ripaus suolaa

2-3 tl kanelia
ripaus piparkakkumaustetta

Vinkki: lisää mukaan kookoshiutaleita tai lastuja tai lempi pähkinöitäsi rouheena

1. Kuumenna pannulla kookosöljy, lisää sekaan muut aineet.
2. Kääntele ja paistele keskiteholla, kunnes omenat pehmenevät hieman ja kaura saa ruskistusta pintaan.
3. Nautiskele kookoskerman tai vaniljakastikkeen kera.


2 kommenttia

  1. Anonyymi11/08/2016

    Hiljää(välilä)tekee hyvää!Muista levätä! :)

    VastaaPoista
  2. Anonyymi11/16/2016

    Hei, hain jo viime vuonna liikunta biologiseen ja ajattelin hakea ensi keväänäkin. Miein vain, että olen hirveän huono englannissa niin tulisikohan siitä opiskelusta sielä mitään...?

    VastaaPoista

Jos haluat ottaa minuun yhteyttä henkilökohtaisesti, laitathan rohkeasti viestiä sähköpostiini »
emiliajoensalo@gmail.com

Kiitos kommentistasi! ♥