TRATTORIA SORRENTO

7/01/2015

" Sorrento on paikka, jonne minä ja veljeni Roberto olemme jättäneet monia nuoruuden muistoja. Sorrentossa satumaiset maisemat, romantiikka ja vahvat kulinaariset perinteet kohtaavat täydellisesti. Napolilaiset musiikin sävelet ovat ilmassa ja muovaavat Välimeren keittiön tuoksuja ja aromeja. Sorrenton sitruunat tuoksuvat ilmassa, idylliset kadut ja meri kutsuvat.  Sorrento kutsuu Sinua!"
- Paco & Roberto Nucci 
P6270018.ORF P6270017.ORF
Rakastan ruokaa, rakastan uusia makuja. Rakastan kansainvälisiä makuja. Thaimaassa ollessa viime keväänä ihastuin thaimaalaiseen ruokaan, samoin Intian reissulla intialainen ruoka vei sydämeni. Italiassa en ole koskaan käynyt, mutta lähellä ainakin, nimittäin Kuopion Trattoria Sorrentossa. Viime viikonloppuna käytiin Evitan kanssa nauttimassa ihanan aidosta italialaisesta tunnelmasta tässä kotoisassa ravintolassa. Heti sisään astuessa meidät toivotettiin tervetulleeksi kohteliaasti ja ohjattiin pöytiin, herkullinen tuoksu leijaili heti ovella vastaan ja vesi herahti kielelle. Kiinnitin heti huomiota sisustukseen, joka oli ihanan kotoisa ja lämpöinen. Trattoria Sorrentto on italialaisten veljesten perustama ja he ovat onnistuneet tuomaan Italian Kuopioon täydellisesti.
P6270021.ORF P6270023.ORF
Erinomaisen ruoan lisäksi me saatiin erinomaista palvelua. Saatiin kuulla suosituksia listalta ja viinin tarjoilija valitsi pääruokiemme mukaan. Valinta osui nappiin, tykättiin molemmat tuosta ihanasta Italialaisesta viinistä ja se sopi erinomaisesti valitsemiemme pitsojen kanssa. Alkupalaksi haluttiin ottaa antipasti kahdelle hengelle. Kauniissa annoksessa oli oliiveja, paprikaa, kesäkurpitsaa, kahta erilaista lihaa, taikina tikkuja, rucolaa, maukkaita juustoja ja ihanan rapeaa patonkia. Maut olivat uskomattomia ja sopivat keskenään täydellisesti. Aika runsas alkupalaksi, mutta oikein sopiva jaettuna. 
P6270025.ORF P6270026.ORF
Pääruoaksi tilattiin molemmat pitsat. Mulle tietysti lemppareita: ilmakuivattua kinkkia, rucolaa, artisokkaa ja maukasta juustoa. Pitsa oli mehevää, tomaattikastike maukasta ja täytteet ihanan tuoreita. Rakastan ilmakuivattua kinkkua yli kaiken, voisin syödä sitä päivästä toiseen, aamusta iltaan. Kirsikkatomaatit olivat myös ihana lisä pitsassa ja tekivät siitä entistä mehukkaamman. Ravintolan tunnelma oli tiivis, mutta täynnä lämpöistä henkeä. Saimme myös kuulla livemusiikkia itse ravintolan väen esittämänä. Trattoria sorrenttossa käydessä voi olla varma siitä, että siellä jos jossain asioita tehdään rakkaudella. 
P6270027.ORF P6270029.ORF
Kaiken muun lisäksi mielestäni ravintolassa oli monipuolinen lista ja kohtuulliset hinnat. Hyvästä ruoasta toki joutuu maksamaan jonkun verran, mutta hinta-laatusuhde oli erinomainen. Oma puoliskoni alkupalasta, pääruoasta, sekä pullollisesta viiniä maksoi 36.90. Oli ihana käydä viettämässä aikaa noin ihanassa paikassa ja vielä parhaan ystävän kera. Turistiin ja nautittiin herkuista usean tunnin ajan. Ihanaa, että on ystäviä, joiden kanssa voi viettää lauantai-illan näin täydellisesti. 

Oletteko käyneet jo Trattoria Sorrentossa?

2 kommenttia

  1. Edulliselta tuo sinun osuutesi kyllä minun korvaani kuulostaa! Viinipullokin kun usein maksaa vaikka mitä! Alko tehdä mieli tuonne syömään :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin minunkin mielestä :) Ja tuo viini oli vielä ihan superhyvä, sillä taisi olla hintaa 32 e :) Suosittelen!

      Poista

Jos haluat ottaa minuun yhteyttä henkilökohtaisesti, laitathan rohkeasti viestiä sähköpostiini »
emiliajoensalo@gmail.com

Kiitos kommentistasi! ♥