CHICKEN TIKKA NAAN PITA & GARLIC RAITA

4/10/2015

Tänään teki mieli jotain hyvää ruokaa. Koulu loppu jo ennen neljää, joten kerrankin rasiaruokailun sijaan oli aikaa laittaa ruokaa ajan kanssa. Mieleni oli tehnyt jo monta päivää meksikolaista, mutta ainaiset tavalliset tortillat kuulostivat turhan tylsältä ratkaisulta. Ruoanlaitossa on uskomattoman tärkeää antaa mielikuvituksen laukata. Mielikuvituksen ja inspiraation seurauksena on syntynyt tämäkin ruoka, joka kutkutteli makunystyröitä. Yhdistelmänä on tällä kertaa intialaisen ruoan ihanat mausteet ja perinteet sekoitettuna tyylikkäästi yksinkertaiseen street foodiin. Pehmeän itseleivotun naan leivän välissä pitatyyliin salaattia, paprikaa, kurkkua ja intilaisittain maustettua Chicken Tikkaa, sekä reilulla valkosipulilla höystettyä raitaa eli jugurttikastiketta. Resepti täytyi toteuttaa myös maidottomana johtuen meidän talouden maidottomuudesta, mutta soijajogurtin kanssa sekä naan-leivän, että raidan valmistus onnistui mainiosti. 
IMG_9015.CR2
"Raita on jogurttikastike, jota voi jokainen varioida omaan makuun sopivaksi.Tämä raita on tehty kurkusta ja porkkanasta, mutta erinomaisesti raitaan sopisi myös makeammat cantaloupe meloni tai vaikkapa omena. Raitaan lisätään usein viilentävää, virkistävää minttua." 
VALKOSIPULIRAITA
mintunlehtiä // ½ kurkku // 1 porkkanaa
2 dl soijajogurttia // 2 valkosipulin kynttä
loraus hunajaa // suolaa

1. Raasta kurkku ja porkkana, purista valkosipuli. 
2. Sekoita kaikki ainekset ja laita jääkaappiin muhimaan.

IMG_9012.CR2
"Tikka masala on yksi rakastetuimpia ja tunnetuimpia intialaisia ruokia. Tikka Masalassa yhdistyy intialiselle keittiölle tärkeät piirteet: värit, tuoksut ja maut. Sopivan tuloinen Chicken Tikka on mehukasta ja sopii erinomaisesti myös suomalaiseen makuun"

CHICKEN TIKKA BROILERIT
500g broilerin paistileikkeitä
1 pussi chicken tikka mausteseosta
loraus hunajaa // suolaa // öljyä

1. Pilko paistileikkeet sopivankokoisiksi palasiksi.
2. Sekoita kaikki aineet kulhossa broileripalojen sekaan
3. Anna marinoitua n. 1h.
4. Ruskista pannulla reilulla teholla.

IMG_9014.CR2
"Naan-leipää tarjotaan aterioilla kaikkialla Intiassa. Oikeassa intilaisessa keittiössä se paistetaan tandoor-saviuunissa, mutta Suomessa tämän pehmoisen herkun valmistaminen onnistuu kelvollisesti tavan uunissakin. Naan-leipää syödään mausteisten intialaisten kastikkeiden kera, mutta tässä streethenkisessä ateriassa naanleipä ajaa pitan aseman. "
NAANLEIVÄT
2 dl soijajogurttia // 1dl soijamaitoa // 1tl suolaa
2 tl sokeria // 4 tl margariinia // 3dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta 

1. Sekoita vehnäjauhot, sokeri & suola keskenään.
2. Tee jauhojen keskelle kuoppa, lisää siihen leivinjauhe.
3. Lisää leivinjauheen päälle jogurtti ja anna olla hetki.
4. Sekoita tasaiseksi ja lisää margariini. Vaivaa kunnolla.
5. Laita päälle kostea pyyhe ja anna hautua lämpimässä 
vedottomassa tilassa n. 1h.
6. Jaa taikina 4 osaan ja pyöritä palloiksi, kauli pallukat
tasaisiksi levyiksi.
7. Paista uunissa ylätasolla n.250 asteessa n. 5min tai kunnes 
leipiin alkaa tulla ruskeita täpliä.

Tän uuden lemppariruoan myötä haluun toivottaa kaikille ihanaa viikonloppua. Meikäläisellä menee taas viikonloppu koulunpenkillä ja lomailemaan pääsee vasta ens perjantaina. Yhäkin toitotan kuitenkin tätä koulun mukavuutta. Vaikka päivät on pitkiä, kun asia on mielenkiintosta jaksaa painaa mukavalla motivaatiolla päivästä toiseen. Sit kun saa levätä siitä osaa ottaa oikeesti kyllä kaiken irti ja pystyy nauttimaan ihan vaan olemisesta ilman mitään erityistä puuhaa. Mulle kun tuo paikallaan olo ei oo aina ollut kovin helppoa. 

Anyway kaikille ihanan rentouttavaa viikonloppua, toivotaan et palanen intiaa eksyy teidän ruokalistalle ;)

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Jos haluat ottaa minuun yhteyttä henkilökohtaisesti, laitathan rohkeasti viestiä sähköpostiini »
emiliajoensalo@gmail.com

Kiitos kommentistasi! ♥