GINGERBREAD COOKIE DOUGH

1/02/2015


IMG_8387 IMG_8389 IMG_8392 IMG_8393
J Ä Ä T E L Ö
2 purkkia "Airy & Creamy" vaahtoutuvaa soijakermaa
mauteiksi maun mukaan:
kanelia, kaardemummaa & vaniljaa
makeutukseksi maun mukaan:
tomusokeria tai vähempikalorista steviaa

1. Vaahdota soijakerma kuohkeaksi vaahdoksi.
2. Mausta ja makeuta mieleiseksi (huomioi, että joukkoon tulee vielä makea piparkakkutaikina, joten ei kannata tehdä itse jäätelöstä turhan makeaa)
3. Laita seos matalaan astiaan ja ja aseta pakkaseen jäätymään.
4. Valmista odotellessa piparkakkutaikina.

 P I P A R I T A I K I N A
2 dl siirappia
2 dl sokeria
2 tl kanelia
2 tl neilikkaa
1 tl inkivääriä
1 tl kardemummaa
200g voita
5dl vehnäjauhoja

5. Kuumenna siirappi, sokeri ja mausteet kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä 10min.
6. Lisää huoneenlämpöinen voi ja sekoita tasaiseksi.
7. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi.
8. Tässä vaiheessa voit käydä sekoittamassa jäätelöä.

9. Kun piparkakkutaikina on jäähtynyt lisää vehnäjauhot.
10. Ota taikinasta pieniä palasia ja laita ne jäätelön sekaan.
11. Voit laittaa jäätelön vielä jäätymään taikinoineen.
12. Ota sulamaan 15 min ennen tarjoilua

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Jos haluat ottaa minuun yhteyttä henkilökohtaisesti, laitathan rohkeasti viestiä sähköpostiini »
emiliajoensalo@gmail.com

Kiitos kommentistasi! ♥