Summer is upon us

7/22/2014

Terkkuja kesän keskeltä! Kuten ootte varmaan huomannu mäkin oon ollut aika kiinteesti kesän meiningeissä mukana. Viikkorytmi on melko tiukka ja perjantaina ollaankin sit jo lähdetty aina viikonlopun biitsireissulle. Kun oon viikonloput saanu vapaaksi töistä, niin arkena mulla on töitä joka päivä. Oon tykänny olla töissä h&m:llä ihan älyttömästi. Mukavaa hommaa, jossa saa sopivasti vastuuta. Päivät töissä hurahtaa nopeesti, kun tekemistä riittää ja puuhakin on ihan mieluista. Ja kaiken kukkuraksi meillä on vielä loistava työporukka, jonka kanssa on erittäin jees työskennellä. Kuten sanoin biitsikesä on nyt käynnistetty ja kaks turnausta on takana. Keskellä kesää on aika hankala lähtee tourille kiertämään, kun muut parit on saanu treenata ja pelata koko kesän yhdessä, mutta vähitellen päivä päivältä peli sujuu paremmin. Harmi että turnaukset meinaa loppua kesken, kun jäljellä on enää yks osakilpailu ennen Kuopion finaaleja, jonne pääsee rankingin mukaan 8 parasta paria. Toivottavasti sinnekin aukeaisi vielä paikka, sen näkee viikonlopun jälkeen. Kuvia kamerasta löytyy ihan liian vähän, joten tähän tarvii meikäläinen vähän skarppausta, mutta ajattelinkin postata maailman helpoimman ja todella herkullisen mangosorbetin reseptin.

All you need is...
2 pakastettua banaania
pakastettuja mango kuutioita
&
sauvasekotin

All you have to do is...
Muussaa ainekset ja nauti viilentävä herkku lämpimänä kesäpäivänä mielellään ulkona nauttien auringosta!

Pakastettu banaani kuuluu ehdottomasti mun kesän lempiherkkuihin, siitä on niin kätevä pyöräyttää raikas ja terveellinen herkku. Yhdessä keskikokoisessa banaanissa on n 100kcal, joten muutamalla banaanilla saa oikein hyvän välipalan riippuen päivän energian tarpeesta. Joukkoonhan voi tietysti lisätä vaikkapa kookosmaitoa tai jogurttia, ainakin mangon kanssa kookosmaito sopii mun mielestä täydellisesti. Monet karttavat nykyään hedelmiä johtuen sokerista mitä niissä on. Hedelmien terveellisyydestä onkin ollut paljon juttua. Oma mielipiteeni asiaan on se, että kun luonnosta pystyy saamaan noin hyvänmakuisia ja runsasravinteisia herkkuja, niin en näe syytä vältellä niitä. Sitäpaitsi, mielestäni on kannattavampaa saada vitamiininsa luonnollisesti hedelmistä. Tästä linkistä pääset lukemaan mielenkiintoisen artikkelin "12 myyttiä sokerista", tässä tosin kehotetaan eteenkin naisia välttämään hedelmiä.

Mitä itse olet mieltä hedelmien syömisestä?

- Emilia

6 kommenttia

  1. Miun mielestä hedelmiä ja marjoja saa ja jopa pitääkin syödä. Vaikka niissä on joo sokeria, on ne kuitenkin loppujenlopuksi terveellisiä ja niissähän on kaikkia hyviä antioksidantteja, flavonoideja ja vitamiineja ja muita ravintoaineita että en nää mitään syytä jättää niitä syömättä. Kohtuus kaikessa niin tuskinpa se sokeri kynnyskysymyksenä hedelmien (ja marjojen) syömisessä. Ainakin ite oon syöny varsinkin kesällä niitä ihan huoletta - niistä saa mukavasti myös nestettä ja energiaa hellepäiviin silloin kun raskaampi ruoka ei niin maistu. Kyllä mie itse mieluummin syön välipalaksi banaanin kuin vaikkapa jonkun lisäaineita täyteen pumpatun myslipatukan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samaa mieltä sun kanssa! :-) Mun mielestä on älytöntä jättää ne pois ruokavaliosta kokonaan, mutta toki rajansa kaikella niinku sanoit :-) Ja tuo nestepointti on erittäin hyvä! Monet ihmiset saa liian vähän nestettä päivittäin :-)

      Poista
  2. Mä kyllä vedän hedelmiä ihan päivittäin. Vesimeloni on näin kesällä ihan ykkösjuttu, varsinkin jos se on jääkaappikylmää! :) Myös persikat on tosi jees ja banaani riisikakun ja mpv:n kanssa. Itsekin mietin joskus sitä, miten paljon hedelmissä on sokeria, mutta mun mielestä se on sata kertaa parempi vaihtoehto syödä niitä kun esim. karkkia. Ja niinkun sanoit, ei ole mitään syytä olla syömättä luonnon omia herkkuja. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vesimeloni on kyllä namia! :-) Näinpä nimenomaan, mun lemppari on cantaloupe-meloni :-)

      Poista
  3. Anonyymi7/22/2014

    Samaa mieltä oon kuin kaikki edeltävätkin. Mun mielestä hedelmät on osa terveellistä ruokavaliota, ja niiden sokerimääristä touhottaminen tuntuu hölmöltä. Se on kuitenkin luonnon oma sokerivarasto ja niistä saa kuitenkin paljon muutakin tarpeellista, kuten jo on mainittu. Ja kaiken lisäksi hedelmiä on syöty iät ja ajat, ja ihmiset on voinut ihan hyvin ja ne auttavat pysymään myös terveenä. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näimpä juuri :-) Mukava että täältä löytyy kanssani samaa mieltä olevia :-)

      Poista

Jos haluat ottaa minuun yhteyttä henkilökohtaisesti, laitathan rohkeasti viestiä sähköpostiini »
emiliajoensalo@gmail.com

Kiitos kommentistasi! ♥