Healthy is not a size, it's a lifestyle

6/03/2014

Aurinkopaistaa ja kesä ilmoittelee taas itsestään! Mikäpä oiskaan parempaa kun nauttia raikkaasta kesäisestä välipalasta auringon säteitten kunniaksi. Viikonloppuna sain uuden rakkaan, kävin ostamassa citymarketista vihdoin ja viimein Mix & Go- blenderin, josta oon jo jonkun aikaa haaveillu. Kätevästä blenderistä, jolla voi helposti tehdä niin smoothiet, protskut kuin vaikkapa sosekeitotkin. Blenderi on ollu aika ahkerassa käytössä ja se on niin kätevä. Ainakin tähän asti ainoastaan positiivista kerrottavaa kyseisestä blenderistä. Pakkauksessa tulee mukana kaksi "mukia" joihin ainekset laitetaan ja blendataan ne suoraan tuossa muissa, sitten vaan kansi päälle ja samainen muki vaan mukaan ja matkaan. Säästää aika paljon aikaa aamulla, jos vaikkapa tekee jo aineksetkin valmiiksi kupposeen niin ei tarvitse aamulla kun blendata ja lähteä. Paljon hehkutetaan nykyään superfoodeista, jotka toki itseänikin kiinnostaa ja kannatan ehdottomasti ja haluan tutustua niihin enemmän. Mutta muistutan että kaupasta & luonnosta saa todella ihania tuoreita marjoja ja hedelmiä jotka on myös aika super! Smoothiessa kannattaa panostaa hedelmien tuoreuteen ehdottomasti ja lisäksi käyttää tarpeeksi kypsiä hedelmiä, että smoothieen saa makua.
Oon tehny protskut myös blenderillä ennen salille menoa tähän malliin: 1 banaani, 1 dl Cookies & Cream- whey80, 1 tl raakasuklaata ja kyllä vaan maistuu. Vaniljaprotskun sekaan voikin sekoittaa vaikkapa tuoreita mansikoita, niin saadaan hiilarit suoraan luonnollisesti herkullisista mansikoista. Kesällä kannattaa välillä myös hakea kasvikset, juurekset ja marjat suoraan torilta, niin kannatetaan myös lähiruokaa. Oon koittanu nyt viimeaikoina nimenomaan panostaa lisäaineettomuuteen ja ruoan puhtauteen. Nyt toista päivää mennyt vähän detox-tyyppisellä nestemäisellä ruokavaliolla, että sais oikeen kunnolla aineenvaihduntaa käytiin. Lisäks kokeilen nyt maidonta ruokavaliota, jos noi mun vatsaongelmat saatas vihdoin ja viimein loppumaan. Eilen pyöräytin blenderissä kylmän tomaattikeiton (kurkkua, tomaattia, suolaa ja pippuria), joka sekin maistui erittäin hyvältä. Kohta blenderiin menee tän päivän lounas kasvissosekeitto, jonka reseptin laitan tänne bloginkin puolelle mikäli siitä hyvää tulee. 

Suosittelen käymään lukemassa yhden mun lempi bloggarin Emin ajatuksia puhtaasta ruoasta tästä.

Herkullista kesäpäivää kaikille!

- Emilia

12 kommenttia

  1. Uuh, ihanan värinen smoothie! Pitäs varmaan vaihtelun vuoksi kokeilla itsekin, mun smoothiet kun on aina joko violetteja tai vihreitä. :D Mie haluisin sellaisen kunnon jytky blenderin, joka murskais vaikka kiviä, mutta harmiks sellaiset on tosi kalliita. :3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinon :-) ja vieläpä ihan superhyvän makuinen! Suosittelen kokeilemaan, vähän superimpaa tuosta saa tietty lisäämällä vähän lucumaa, mutta on aika makea tapaus jo valmiksi :-) Hahah semmonen blenderi ois hyvä, eihän tuo hirveen tehokas ole mut erittäin kätsy!

      Poista
  2. Anonyymi6/03/2014

    http://tickleyourfancy.indiedays.com/2014/06/02/bikini-fitness-ei-ikina/
    Voisitkin antaa näkemyksesi tähän asiaan! Aika hyvin perusteltu mielipide mielestäni :-) mitä sinä olet mieltä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosi hyviä pointteja postauksessa, mutta aika radikaali veto, jonka kyllä ymmärrän :-) Ohan tää fitnessjuttu mennyt omastakin mielestä vähän yli. Itsekin olen miettinyt tuota fitness-touhua ja huomannut että kun olen nyt löytäny oman lajini Beach Volleyn niin ei tee yhtään mieli lähteä hakemaan fitnesstavoitteita, nimenomaan on ymmärtäny sen että urheilen ja treenaan koska haluan tuntea oloni hyväksi! Toki fitness-kisat ovat muutakin kun pelkkää ulkonäköä, sun täytyy oikeesti olla vahva, koska heikkous näkyy ulospäin lavalla ja fitnekseen itsenään lajina kuuluu myös vapaaohjelma :-) ja en tuomitse niitä jotka haluavat siihen ryhtyä, mutta ettäkö KAIKKI? Ruokapuoleen sen verran että nimenomaan itse syön terveellisesti koska haluan voida hyvin, en sen takia että oisin överilaiha, tää on ehkä semmonen pointti mikä on viimepäivinä valjennu mulle ja terveellinen ruoka on oikeesti hyvää! + syön tällä tavalla myös näiden vatsaongelmien takia :-) Tulipa pitkä kommentti.. :D

      Poista
  3. OOOOhmygod, ei kyllä liity tähän postaukseen mitenkään, mut jösses mikä kroppa sulla on! Löysin tänne kun yritin guuglailla tän vuoden fitnessmalli-semifinalisteja, mitenkä kävi? Päädyitkö hakemaan? Oon ihan innoissani, toivottavasti hait ja toivottavasti pääsit semifinaaleihin!

    www.ellimarik.fitfashion.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! Kävinkin tsekkaa sun blogin heti ja hyvältä näyttää sielläkin ;-) Harmi vaan kun en oo ainakaan ite ymmärtäny miten noita fitfashionin blogeja seurataan :D Mun hakeminen meni vähän pieleen johtuen siitä et tein sen reissun päällä tabletilla, hakemus ei vissiinkään mennyt perille ja yritin ottaa yhteyttä jälkikäteen mutta ei oo kuulunu vastausta :-) Katsellaan tulevina vuosina!

      Poista
  4. Anonyymi6/05/2014

    mulla on kans toi blenderi ja siitä rupes tulee yht'äkkiä hirveen paha haju ku tein smoothieita! ei onneks menoa haitannu vaan smoothiet nassuu ja menoks! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla kans aluks haisi pahalle, jos oli liian paksua tavaraa blenderis, mutta kun kokeili uudestaa ja ravisteli vähän nii rupes pelittää :-) Tosi kätevä laite!

      Poista
  5. Anonyymi6/06/2014

    Moi! :) Voisitko tehdä postauksen tosta detox-jutusta? Kalorit, reseptit ja vaikutus kroppaan yms. Olet kyllä upeassa kunnossa! Paljonko painosi oli ennen reissua? :) Hyvää kesää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo pitää tehdä :-) En oo varsinaisesti ollut kuurila nyt vaan koittanut lisätä sellaista ravintoa! Kiitos paljon sinulle.. Ennen reissua painoin n. 60kg :-) Kiitos paljon, kesät myös sinne!

      Poista
  6. Anonyymi6/07/2014

    Hei sulla on ilmeisesti ollu kans vatsan turvotusta? Ite oon huomannu nyt samaa tässä ja ettiny tietoo, mut mitä ihmettä voi enää syödä jos maito- ja viljatuotteet kielletään? :D kiitos paljon jos osaat auttaa, uskon että sulla on aika paljon enemmän tietoo :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä vaan, oon taistellu vatsaongelmien kanssa viime syksystä asti! Vaikka mitä, hedelmiä, marjoja, soijatuotteita, kasviksia, lihaa, kananmunia :-) Niin paljon kaikkea, pitää vaan käyttää vähänmielikuvitusta! Nykyään löytyy tosi hyvin sekä gluteenittomia että maidottomia tuotteita kaupastakin!

      Poista

Jos haluat ottaa minuun yhteyttä henkilökohtaisesti, laitathan rohkeasti viestiä sähköpostiini »
emiliajoensalo@gmail.com

Kiitos kommentistasi! ♥